Εξερευνώντας την Κνωσό: Μια ωδή στην Αρχαία Ελλάδα

Εξερευνώντας την Κνωσό: Μια ωδή στην Αρχαία Ελλάδα

H μαγευτική καρδιά του Μινωικού Πολιτισμού!
Η Κνωσός, ένας από τους πιο σημαντικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει διακριθεί ως ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος από την Εποχή του Χαλκού και θεωρείται ως η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. Η ιστορική της σημασία στην Αρχαία Ελλάδα και την Ευρώπη την καθιστούν μοναδική και συνεχίζει να διατηρεί την αίγλη της ακόμα και σήμερα. Ας ξεκινήσουμε ένα ταξίδι για να ανακαλύψουμε τον συναρπαστικό της κόσμο και να αποκαλύψουμε τα μυστικά της.

Αποκαλύπτοντας το Ανάκτορο του Μίνωα
Η Κνωσός, γνωστή και ως Παλάτι του Μίνωα, ανασκάφηκε σχολαστικά και αναστηλώθηκε μερικώς από τον διάσημο αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς στις αρχές του 20ού αιώνα. Καθώς μπαίνετε σε αυτήν την αρχαία γη, ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από τις υπέροχες εικόνες και να νιώσετε απόλυτο δέος στη σκιά του Μινωικού πολιτισμού.

Εξερευνώντας τα ερείπια
Ξεκινήστε μια μαγευτική περιπέτεια καθώς περιηγείστε στα ερείπια της Κνωσού. Βυθιστείτε στο μεγαλείο του παρελθόντος καθώς περπατάτε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους και θαυμάστε τις περίπλοκες και πολύχρωμες τοιχογραφίες που κοσμούν τους τοίχους της. Κάθε βήμα αποκαλύπτει μια εικόνα της καθημερινής ζωής, των τελετουργιών και της τέχνης του πολιτισμού που άνθισε εκεί.

Tips

 1. Φορέστε άνετα παπούτσια
  Η Κνωσός είναι ένας τεράστιος αρχαιολογικός χώρος, γι' αυτό φροντίστε να έχετε κατάλληλα υποδήματα για να την εξερευνήσετε.
 2. Ξεναγήσεις
  Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια οργανωμένη ξενάγηση για να αποκτήσετε βαθύτερη γνώση για την ιστορία και τη σημασία της Κνωσού. Οι ειδικευμένοι οδηγοί μπορούν να σας παρέχουν πολύτιμο υλικό και να εμπλουτίσουν την εμπειρία σας.
 3. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας
  Η Κνωσός ελκύει πολλούς ταξιδιώτες, ειδικά κατά τις τουριστικές περιόδους. Ενοικιάστε το δικό σας όχημα και επισκεφθείτε την νωρίς το πρωί ή σε περιόδους πιο ήσυχες για να απολαύσετε μια πιο γαλήνια εξερεύνηση. Η απόσταση είναι μονάχα 6 χιλιόμετρα από το κέντρο Ηρακλείου, δηλαδή περίπου 15 λεπτά.
 4. Φωτογραφίες
  Αποτυπώστε τη μαγεία της Κνωσού μέσα από τον φακό σας, αλλά θυμηθείτε να σέβεστε τις προσπάθειες και τις οδηγίες των υπεύθυνων για την διατήρησή της.

Fun Facts

 • Θρυλικός Μινώταυρος
  Η Κνωσός συνδέεται στενά με τη μυθολογική ιστορία του Μινώταυρου, ενός πλάσματος μισός άνθρωπος - μισός ταύρος που ζούσε μέσα στον λαβύρινθο του παλατιού.
 • Περίπλοκες τοιχογραφίες
  Οι ζωηρές τοιχογραφίες που βρέθηκαν στην Κνωσό απεικονίζουν σκηνές από την καθημερινή ζωή, θρησκευτικές τελετουργίες και μύθους, προσφέροντας ανεκτίμητες γνώσεις για τον μινωικό πολιτισμό.
 • Γραμμική γραφή Α
  Η Κνωσός αποτελεί γενέτειρα της Γραμμικής Γραφής Α, ενός αρχαίου συστήματος γραφής που παραμένει μέχρι σήμερα ανεξήγητο, προσθέτοντας έναν αέρα μυστηρίου στην τοποθεσία.
back to top
To jk-tours.gr χρησιμοποιεί Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή Όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή Επιλεγμένων»!