Φαράγγι της Σαμαριάς: Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων της φύσης

Φαράγγι της Σαμαριάς: Ταξίδι στη χώρα των θαυμάτων της φύσης

Ξεκινήστε ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα από το θρυλικό φαράγγι της Σαμαριάς, ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης και ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Με τη σαγηνευτική ομορφιά και τη μυθική του γοητεία, αυτός ο εμβληματικός προορισμός στην Κρήτη υπόσχεται μια αξέχαστη περιπέτεια για τους λάτρεις της φύσης και για τους πεζοπόρους.

Ένα μεγαλειώδες ταξίδι
Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε καθώς περπατάτε στο μονοπάτι μήκους 16 χιλιομέτρων του φαραγγιού της Σαμαριάς, που περιβάλλεται από αρχαία κυπαρίσσια και πεύκα που ψιθυρίζουν ιστορίες του παρελθόντος. Πανύψηλοι βράχοι υψώνονται γύρω από το μονοπάτι, βυθίζοντάς σας σε έναν κόσμο απαράμιλλου μεγαλείου.

Tips

  1. Φυσικές πηγές
    Κατά την πορεία σας θα βρείτε πολλές φυσικές πηγές με δροσιστικό νερό όπου μπορείτε να εφοδιαστείτε. Μέσα στο φαράγγι, θα βρείτε τουαλέτες και πολλούς κάδους απορριμμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι επισκέπτες πρέπει να φροντίζουν να διατηρούν το φαράγγι καθαρό.
  2. Σεβασμός στη φύση
    Σεβαστείτε τους κανονισμούς του πάρκου για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλειά σας. Θυμηθείτε ότι το φαράγγι είναι ανοιχτό μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι περιπατητές συνήθως καταλήγουν στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για την επιστροφή αργά το απόγευμα.
  3. Ξεκινήστε νωρίς
    Ξεκινήστε την πεζοπορία σας νωρίς το πρωί για να αποφύγετε τη μεσημεριανή ζέστη και την πολυκοσμία. Αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για να απολαύσετε το φαράγγι και θα εξασφαλίσετε ότι θα έχετε αρκετό φως για να ολοκληρώσετε το μονοπάτι.
  4. Προγραμματίστε την επίσκεψή σας
    Ενοικιάστε το αυτοκίνητό σας και ταξιδέψτε περίπου 3 ώρες (180 χλμ.) από το Ηράκλειο μέχρι το φαράγγι της Σαμαριάς. Αξιοποιήστε στο έπακρο την εμπειρία σας διαθέτοντας 3 έως 5 ώρες για την πεζοπορία, εξαιρουμένων των διαλειμμάτων. Μπορείτε να διανυκτερεύσετε στο γραφικό χωριό της Αγίας Ρούμελης, απολαμβάνοντας την ήρεμη παραλία πριν την αναχώρησή σας.

Σημείωση: Πριν προγραμματίσετε την επίσκεψή σας, συνιστάται να ελέγξετε για τυχόν νέους κανονισμούς ή ώρες λειτουργίας που μπορεί να επηρεάσουν την επίσκεψή σας.

Fun Facts

  • Μυθική Ιστορία
    Σύμφωνα με την τοπική λαογραφία, το φαράγγι της Σαμαριάς λέγεται ότι πήρε το όνομά του από την ελληνική θεά Σαμάρεια, η οποία πιστεύεται ότι περπάτησε μέσα από το φαράγγι αναζητώντας τον χαμένο έρωτά της.
  • Γεωλογικό θαύμα
    Το φαράγγι σχηματίστηκε εδώ και εκατομμύρια χρόνια από τη ροή του ποταμού Ταρραίου, που διασχίζει τα ασβεστολιθικά βουνά της Κρήτης. Οι εντυπωσιακοί γεωλογικοί σχηματισμοί και οι πανύψηλοι βράχοι δημιουργούν ένα δραματικό τοπίο που προκαλεί δέος.

Αφεθείτε στην αίσθηση της περιπέτειας και βυθιστείτε στη διαχρονική γοητεία του φαραγγιού της Σαμαριάς. Αφήστε τη μαγευτική ομορφιά και την πλούσια μυθολογία αυτού του φυσικού θαύματος να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις και να εμπνεύσουν την αγάπη σας για την υπέροχη ύπαιθρο της Κρήτης.

back to top
To jk-tours.gr χρησιμοποιεί Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή Όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή Επιλεγμένων»!