Ανακαλύψτε τη Σπιναλόγκα: Ένα Ιστορικό Στολίδι της Κρήτης

Ανακαλύψτε τη Σπιναλόγκα: Ένα Ιστορικό Στολίδι της Κρήτης

Μια Πηγή Ιστορίας
Το νησί της Σπιναλόγκας κατέχει μια πολύπλευρη ιστορία που συνεχίζει να προκαλεί δέος στους επισκέπτες της. Στη μακρόχρονη ιστορία της υπήρξε ενετικό φρούριο, κάστρο, καταφύγιο επαναστατών, τόπος εξορίας για λεπρούς αλλά και ζωτικός σύνδεσμος επικοινωνίας με το Κάιρο κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ενετικές οχυρώσεις του νησιού, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και η ομορφιά του τοπίου θυμίζουν άλλη εποχή.

Μια Συμβολική Ονομασία
Γνωστή και ως Καλυδών, η Σπιναλόγκα απέκτησε το σημερινό της όνομα από τον ενετικό όρο «Spina-Longa», που σημαίνει «μακρύ αγκάθι», εμπνευσμένο από το μακρόστενο σχήμα του νησιού και τη σημασία του ως αμυντικού οχυρού. Μια άλλη ερμηνεία, υποδηλώνει ότι η Σπιναλόγκα πήρε το όνομά της από την φωνητική ομοιότητά της με την φράση «στην Ελούντα». Μια τρίτη εκδοχή της ιστορίας, είναι ότι το νησί πήρε το όνομά του από μια όμορφη γυναίκα που ονομαζόταν Λόνγκα, η οποία κάποτε κατοικούσε στις οχυρώσεις του.

Tips

 1. Ξεναγήσεις
  Σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε μια ξενάγηση για να αποκτήσετε εις βάθος γνώση για την ιστορία και τη σημασία του νησιού. Οι ξεναγοί θα εμπλουτίσουν την εμπειρία της επίσκεψής με αφηγήσεις για συναρπαστικές ιστορίες και θρύλους.
 2. Εξερευνήστε το Φρούριο
  Περιπλανηθείτε στο καλοδιατηρημένο ενετικό φρούριο και βυθιστείτε στο πλούσιο παρελθόν του νησιού. Αφιερώστε χρόνο για να εκτιμήσετε την αρχιτεκτονική και να φανταστείτε τη ζωή των κατοίκων του φρουρίου.
 3. Επισκεφθείτε την Αποικία Λεπρών
  Μάθετε για το συγκλονιστικό κεφάλαιο της ιστορίας της Σπιναλόγκας ως αποικίας λεπρών. Εξερευνήστε τα απομεινάρια των κτιρίων της και αποκτήστε βαθύτερη κατανόηση της εποχής.

Fun Facts

 • Ιστορική Σημασία
  Η ιστορία του νησιού εκτείνεται σε πολλούς αιώνες από την εποχή της Ενετοκρατίας, την αντίσταση κατά των εισβολέων και τον ρόλο του νησιού ως καταφύγιο για τους λεπρούς. Κάθε κεφάλαιο προσθέτει στη γοητεία και την ιδιαίτερη σημασία του.
 • Ταξιδέψτε στη Σπιναλόγκα
  Ενοικιάστε το όχημά σας και οδηγήστε μέχρι την Ελούντα για λίγο περισσότερο από μία ώρα από το Ηράκλειο. Από εκεί, θα χρειαστείτε 20 λεπτά για να μεταβείτε στο νησί με καραβάκι.
 • Το Νησί της Victoria Hislop
  Η Σπιναλόγκα αποτέλεσε την έμπνευση και τον κεντρικό χώρο δράσης του βραβευμένου βιβλίου της Victoria Hislop ‘Το νησί’. Αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα αγγίζει θέματα όπως ο πόλεμος, την τραγωδία της ασθένειας και το πάθος.

Η Σπιναλόγκα σας καλεί να ταξιδέψετε στον χρόνο, ανακαλύπτοντας τα στρώματα της μαγευτικής ιστορίας της. Ανακαλύψτε το ενετικό φρούριο, εξερευνήστε τα απομεινάρια της ιστορίας και απολαύστε την εκπληκτική θέα που σας περιβάλλει. Καθώς εμβαθύνετε στις ιστορίες της, το νησί θα αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στη μνήμη σας. Επισκεφτείτε αυτό το ιστορικό διαμάντι και μεταφερθείτε σε έναν κόσμο αρχαίων φρουρίων και εξαιρετικών ιστοριών ανθρώπινης δύναμης.

back to top
To jk-tours.gr χρησιμοποιεί Cookies!

Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή Όλων» και βοήθησέ μας να προσαρμόσουμε τις προτάσεις μας αποκλειστικά στο περιεχόμενο που σε ενδιαφέρει. Εναλλακτικά κλίκαρε αυτά που θες και πάτα «Αποδοχή Επιλεγμένων»!